Onderwijs

Websites waar naar wordt verwezen of gelinkt, worden incidenteel door ons gecontroleerd. De Lindekring geeft echter geen garanties m.b.t. de inhoud en betrouwbaarheid van deze sites, noch wordt aansprakelijkheid aanvaard voor direct of indirect geleden schade welke hieruit voortkomt.

NJPV
De website van de Nederlandse Jenaplanvereniging (NJPV). Op deze website vindt u basisinformatie over het Jenaplan, maar ook een overzicht van Jenaplanscholen, de inhoudsopgave van alle afleveringen van het tijdschrift Mensen-kinderen, een overzicht van verkrijgbare publicaties en nog veel meer.

Twitter
Jenaplanschool Lindekring op Twitter! Natuurlijk volg jij ons ook, toch?

Optimus
De Lindekring hoort bij een professionele stichting met meer dan 30 scholen: Optimus Primair Onderwijs. Hier vindt u namen en adressen van directie en bestuur en schoolportretten van de scholen binnen de stichting.

Rijksoverheid PO
Informatie over het basisonderwijs van www.rijksoverheid.nl. Heel veel informatie, met o.a. een interessante gids ‘Primair Onderwijs’ voor ouders en verzorgers. Kijk op onze eigen downloadpagina om de gids meteen te downloaden.

Onderwijsinspectie
www.onderwijsinspectie.nl Hier kunt u o.a. rapportages van de onderwijsinspectie vinden over de diverse scholen.

OvergangPovo
De naam zegt het al: de site besteedt aandacht aan de overgang van het primair onderwijs naar het voortgezet onderwijs. Dit doen ze met een soort algemeen ‘draaiboek’ met tips voor scholen, leerlingen en ouders.

www.hoeoverleefikdebrugklas.nl
De naam van de website zegt het eigenlijk al. Een site die brugklassers maar ook ouders informeert over de nieuwe periode in hun leven.

Rijkoverheid VO
Uitgebreide informatie over het voortgezet onderwijs van www.rijksoverheid.nl. Met o.a. een interessante gids “Voortgezet Onderwijs” voor ouders/verzorgers en leerlingen. Kijk op onze eigen downloadpagina om de gids meteen te downloaden.

Centrale eindtoets PO
Vanaf het schooljaar 2014-2015 is het voor alle leerlingen van groep 8 in het reguliere basisonderwijs verplicht om een eindtoets te maken.

Metameer
Metameer is een brede scholengemeenschap met afdelingen voor vmbo, havo en vwo. Tevens bestaat de mogelijkheid om onderwijs te volgen volgens het Jenaplanconcept. De school heeft drie locaties. Twee in Stevensbeek en de Jenaplanlocatie in Boxmeer.

Merletcollege
Het Merletcollege heeft locaties in Cuijk, Mill en Grave.  Het is een school voor voortgezet onderwijs met een breed aanbod, van vmbo tot en met gymnasium. De vestiging op de Grotestraat in Cuijk heeft een officiele Technasiumafdeling voor leerlingen die speciaal belangstelling hebben voor de exacte vakken.

Technasium
Landelijke website over het Technasium. Het Technasium van het Merletcollege is geen losstaand initiatief, maar een landelijke ontwikkeling, compleet met het nieuwe examenvak Onderzoek & Ontwerpen.

Elzendaalcollege
Het Elzendaalcollege te Boxmeer, vanaf VMBO-t tot en met gymnasium.

Kandinsky College
Kandinsky College afdeling Molenhoek. Een kleine en overzichtelijke school voor VMBO basis, kader, en VMBO-t. Ze bieden het intersectorale programma Sport, Dienstverlening, Recreatie en Veiligheid (SDRV) aan.

SSGN
De Stedelijke Scholengemeenschap Nijmegen (SSGN) is een Jenaplanschool voor voortgezet onderwijs. De eerste in Nederland die volgens dit principe ging werken.

Stedelijk Gymnasium Nijmegen
Stedelijk Gymnasium Nijmegen. Een zelfstandig gymnasium in Nijmegen met meer dan 465 jaar ervaring.

NSG
De Nijmeegse Scholengemeenschap Groenewoud (NSG) is een school voor vmbo-t, havo en vwo (incl. gymnasium). Zij hebben een tweejarige brugperiode. De NSG is een cultuurprofielschool en ook een beta-excellentschool. Informatica, techna en NLT (Natuur, Leven & Technologie) zijn betavakken die NSG extra aanbiedt.

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 3 MAARTOpen dag 5 april (afgelast)

  Op 5 april a.s. organiseren Jenaplanschool De Lindekring en Peuterspeelzaal Klein Geluk samen een open dag. Tijdens deze dag zijn er verschillende activiteiten voor jong en oud. U bent van harte welkom om te komen kijken. I.v.m. het Coronavirus is de Open dag tot nader te bepalen datum uitgesteld.

 • Facebook Lindekring

  GEPLAATST OP 14 FEBRUARIFacebook Lindekring

  Volg de ontwikkelingen van de school ook op Facebook. Wat de kinderen allemaal ontdekken, leren, vieren en bezoeken. Er is veel te beleven op de school! Kijk je mee? Facebook

 • GEPLAATST OP 10 FEBRUARIKasteelbezoek

  Op het programma stond een bezoek aan het kasteel in Heeswijk Dinther. Aan den lijve voelde men het leven op een kasteel. Als ridders en jonkvrouwen kwamen ze terug op de Lindekring waar de toekomst op hen wacht.

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha

T: 0485-311611
E: dir.lindekring@optimusonderwijs.nl

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha
BEL Jenaplanschool Lindekring MAIL Jenaplanschool Lindekring

VOLG Jenaplanschool Lindekring OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE