Middenbouw

 

 

 

 

 

 

 

 

Groep 4/5/6, Carla en Chantal

Dansles en muziekles in de middenbouw

De gymles werd vandaag verzorgd door Jean-Paul van dansschool Dehing. De kinderen hebben allemaal enthousiast mee gedanst. Ze hebben allemaal genoten. Zelfs de jongens hebben super goed gedanst.

20161124_105608

 

 

20161124_105601

 

 

 

 

Daarna hadden de kinderen ook nog een leuke muziekles. Een sinterklaaslied zingen en instrumenten gebruiken. Daarna mochten de kinderen met behulp van speciale muzieknotaties zelf een muziekstuk maken en spelen. Nog even oefenen en dan kunnen we voor sinterklaas optreden op 5 december.

20161124_143358

 

 

 

 

 

20161124_143726

Plattegrond voor de Dorpenderby

De onderbouw en de middenbouw hebben samen aan het project ruimte gewerkt. Voor de basisschool in Middelaar hebben we een plattegrond gemaakt van Sint Agatha. Deze plattegrond bieden we aan in de leskoffer die tijdens de opening van het voetveer Zeldenrust aan de school aangeboden wordt.

De leskoffer met inhoud staat klaar

Onze plattegrond met foto’s

We hebben eerst een wandeling gemaakt langs de belangrijkste plekken van het dorp. Daarna is de onderbouw vooral aan het werk gegaan over onze school. De middenbouw heeft gewerkt aan de Maasheggen, het klooster, het Heilig Hart beeld en jeugd en jongerenwerk Staagje. De onderbouw en middenbouw hebben samen een gymles gevolgd om de MFA te laten zien in een filmpje.

De kinderen zijn op zoek gegaan naar informatie die ze in hun presentatie konden gebruiken. Sommige kinderen kozen voor het maken van een muurposter en informatie vertellen, sommigen voor een toneeltje.

De kinderen van de onderbouw hebben zelf plannen gemaakt voor een rondleiding door de school, zelf de taken verdeeld en zelf bedacht wat ze wilden vertellen.

Waterdag als prijs ontwerpwedstrijd!

Wilt u als ouder/verzorger deze en alle andere foto’s (307 foto’s!!) bekijken en/of downloaden op afdrukkwaliteit, bezoek dan ons fotoalbum Waterdag MB 2015 op onze fotopagina. Wachtwoord verkrijgbaar via school of mail naar de webmaster: l.houtvast@optimusonderwijs.nl

Hieronder staat een stukje over de waterpark ontwerpwedstrijd die we hebben gewonnen. Inmiddels hebben we de prijs in ontvangst genomen. Wat een prachtige dag hebben we gehad met kanoen, varen met een sloep, zeilen en vlotten bouwen!

In een fotoalbum staan alle 307 (!!) foto’s!

 

 

Middenbouw wint waterpark ontwerpwedstrijd!

 

De middenbouw heeft meegedaan met de wedstrijd om een nieuw waterpark bij de Kraaijenbergse plassen in Cuijk te ontwerpen. We hebben meerdere ontwerpen ingezonden. De jury vond al onze inzendingen bijzonder en prachtig. De prijs is overhandigd door Jaap Ceulemans en wethouder Rob Poel. We hebben een prachtige dag vol buitenactiviteiten bij de Kraaijenbergse plassen gewonnen. We gaan o.a. kanoen, vlotten bouwen en een speurtocht lopen.We hebben ook een mooie brief van de wethouder gekregen met prachtige complimenten!

Het juryrapport… wat zijn we trots.

 

Onze ontwerpen:

 

Het Cuijks weekblad besteedde er ook aandacht aan:

Papier scheppen

Wilt u als ouder/verzorger deze en alle andere foto’s bekijken en/of downloaden op afdrukkwaliteit, bezoek dan ons fotoalbum Papier scheppen ob-mb 2014 op onze fotopagina. Wachtwoord verkrijgbaar via school of mail naar de webmaster: l.houtvast@optimusonderwijs.nl

Tijdens het thema ‘Techniek’ hebben we zelf papier gemaakt. De kinderen van de middenbouw hielpen daarbij de kinderen van de onderbouw en dat dat ging heel erg goed! We hebben eierdozen versnipperd en laten weken in water. Daarna met de mixer erdoor en toen konden we aan de slag! Een beetje papierpulp in een grote bak met water roeren en heel voorzichtig een laagje pulp op een speciale zeef scheppen. De zeef omkeren op een vilten lap en zo een paar laagjes stapelen. Het overtollige water eruit persen en dan voorzichtig de velletjes ophangen en laten drogen. Het ging hartstikke goed! En wat waren we allemaal trots op de samenwerking tussen de midden- en onderbouwkinderen! De kinderen in de onderbouw vonden dat ze heel erg goed geholpen werden en de kinderen van de middenbouw vonden dat de onderbouwkinderen heel hard werkten.

Eierdoossnippers laten weken.

Voorzichtig scheppen.

Archeologie

Wilt u als ouder/verzorger deze en alle andere foto’s bekijken en/of downloaden op afdrukkwaliteit, bezoek dan ons fotoalbum Stamgroep Chantal/Carla 2013-2014 op onze fotopagina. Wachtwoord verkrijgbaar via school of mail naar de webmaster: l.houtvast@optimusonderwijs.nl

In de middenbouw waren wij even een heuse archeoloog. Er lagen munten, fossielen, dinobotjes en scherven van potten in de grond bij het klimrek verstopt. De archeologen gingen vol enthousiasme aan de slag met schepjes, zeven en kwastjes om alle schatten op te graven. Al snel bleek dat je als archeoloog veel geduld moest hebben om de schatten te kunnen vinden. Er liggen nog verschillende schatten begraven en de komende pauzes zullen er zeker nog veel kinderen even in de huid van een archeoloog kruipen. Het was een leuke en leerzame middag. Er is ook een echte archeoloog in de groep geweest om van alles over zijn beroep te vertellen.

Graven en zeven.

Voorzichtig borstelen.

 

Water en techniek

Wilt u als ouder/verzorger deze en alle andere foto’s van ons thema Water en techniek bekijken en/of downloaden op afdrukkwaliteit, bezoek dan ons fotoalbum Stamgroep Chantal/Carla 2013-2014 op onze fotopagina. Wachtwoord verkrijgbaar via school of mail naar de webmaster: l.houtvast@optimusonderwijs.nl

Tijdens ons thema Water en techniek hebben we watersoorten en waterbeestjes bestudeerd. We zijn ook naar het Watermuseum in Arnhem geweest, met vele leuke en leerzame doe-opdrachten en een echt laboratorium! Tot slot hebben we hard gewerkt aan mooie water-kijkkastjes.

Watermonsters nemen…

… en waterdiertjes bestuderen.

Naar de ruimte!

Wilt u als ouder/verzorger deze en alle andere foto’s van ons thema ruimtevaart bekijken en/of downloaden op afdrukkwaliteit, bezoek dan ons fotoalbum Stamgroep Chantal/Juul 2012-2013 op onze fotopagina. Wachtwoord verkrijgbaar via school of mail naar de webmaster: l.houtvast@optimusonderwijs.nl

We gaan in de middenbouw naar de ruimte! We ontwerpen en maken zelf ruimtepakken (best moeilijk… want aan welke eisen moet zo’n pak voldoen?) en bestuderen planeten in ons zonnestelsel.

Ruimtepakken ontwerpen.

Meten is weten!

 

NIEUWS

 • GEPLAATST OP 10 MEIKlein Geluk opent tweede vestiging

  Peuterspeelzaal Klein Geluk heeft haar tweede vestiging geopend in Boekel.

 • GEPLAATST OP 18 MAARTOpening speelplaats

  Om 8.30 werd de speelplaats officieel geopend. Alle kinderen van de school, vele ouders, opa’s en oma’s en leerkrachten stonden buiten om samen met Burgemeester Hillenaar de speelplaats te openen. Na het openingswoordje hebben alle kinderen van de onderbouw een plantje gepland en er was taart voor iedereen. Heerlijk om
  lees verder …

 • GEPLAATST OP 16 MAARTOpening speelplaats

  Officiële opening maandagochtend 18 maart om 8.30. Er is ontzettend hard gewerkt om de speelplaats van de onderbouw om te toveren in een uitdagende en inspirerende speeltuin.In twee dagen tijd is o.a. een podium, een buitenwerkplek, een blotevoetenpad en een echte uitkijk met takel gerealiseerd. Ouders en leerkrachten hebben vandaag hard gewerkt
  lees verder …

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha

T: 0485-311611
E: dir.lindekring@optimusonderwijs.nl

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha
BEL Jenaplanschool Lindekring MAIL Jenaplanschool Lindekring

VOLG Jenaplanschool Lindekring OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE