Downloads

Algemene onderwijsinformatie

Op onze downloadpagina’s kunt u allerlei zaken downloaden die met school te maken hebben, zoals de schoolgids, schoolkalender en stappenplannen voor de kinderen. U vindt hier ook wat algemene, handige of praktische zaken. Heeft u tips? Stuur ze dan naar de webmaster: t.hovens@optimusonderwijs.nl

Kiezen van een basisschool
Tegenwoordig kiezen ouders steeds bewuster voor een bepaald type onderwijs. Natuurlijk is de afstand tot de school ook heel belangrijk. Maar wat zou je als ouder nog meer kunnen vragen? Wat is eigenlijk belangrijk? Een vragenlijst van het ministerie van OC & W kan u hierbij een handje helpen.
Lijst_met_vragen_kiezen_basisschool

Informatie over onze school

Schoolgids 2019-2020Schoolkalender Lindekring 2019-2020 (1)
De schoolgids bestaat uit onze schoolkalender en deze gids met daarin informatie voor u als ouder. Er staan gegevens in die jaarlijks kunnen wisselen zoals bijvoorbeeld adressen van mensen e.d. Wij hopen dat wij u een instrument hebben gegeven wat u veel gaat gebruiken. Is er informatie die u niet in dit boekje kunt vinden laat het ons weten, dan zit het er volgend jaar zeker in. Met de hulp van MR leden blijft het een actueel boekje. De gegevens zijn alfabetisch gerangschikt zodat u snel de informatie vindt die u nodig heeft.

schoolgids 2019-2020 (3)

Schoolkalender 2019-2020

Schoolkalender Lindekring 2019-2020 (1)

 

Schoollied en andere liedjes
Onze school heeft een schoollied. Dit lied wordt onder andere gezongen als afsluiting van een viering, bij feesten zoals de verjaardagendag en bij de avondvierdaagse. Het is een lied op de muziek van ‘Ik heb zo wa-wa-wa-waanzinnig gedroomd’ van Kinderen voor Kinderen:

Dit is de Li-Li-Li-Li-Lindekring
Jenaplanschool waar ik dit lied over zing
Het is best wel klein
Maar erg fijn
Om bij ons in de kring hier te zijn

Elke dag
Begint met een lach
Maar soms ook met een traan
Vertel je verhaal
Het mag helemaal
Samen er weer tegenaan
Spelen en werken dat hoort er ook bij
En samen vieren
Met jou en met mij

Dit is de Li-Li-Li-Li-Lindekring
Jenaplanschool waar ik dit lied over zing
Het is best wel klein
Maar erg fijn
Om bij ons in de kring hier te zijn

lindekring_schoollied
lindekring_schoollied

Informatie over luizen

Hoofdluis oplopen is gewoon pech hebben. Het heeft niks te maken met vies of schoon zijn. Een luis gaat lekker op jouw hoofd zitten. Voor de gezelligheid komt er later nog een luis bij. Ze krijgen kinderen, en ineens zit je hoofd vol kriebelende beestjes. En die beestjes kunnen van jouw hoofd weer heel makkelijk naar een ander hoofd wandelen. Als je aan het spelen bent, bijvoorbeeld. Op die manier kan heel snel je hele groep hoofdluis krijgen. En je vader, je moeder; iedereen bij jou thuis. Daarom is het belangrijk de hoofdluis zo snel mogelijk weg te krijgen.

Hieronder kunnen je ouders folders downloaden over het opsporen en behandelen van hoofdluis. Er is een korte folder met basisinformatie en een uitgebreidere “vraag-en-antwoord” folder. En voor jezelf een leuke kleurplaat!

Aanpassingen luizenprotocol.
Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) is met belangrijke aanpassingen gekomen in de richtlijnen voor de aanpak van hoofdluis. Maatregelen zoals het wassen van beddengoed, knuffels, jassen en het stofzuigen van de auto zijn niet meer nodig. Dat scheelt heel veel tijd, geld en stress bij ouders van kinderen met hoofdluis! Ook de luizenzakken op school zijn voorlopig niet meer nodig. Er is namelijk geen wetenschappelijk bewijs dat hoofdluizen ook worden verspreid via bijvoorbeeld knuffels, sjaals of beddengoed.

Luizen in je haar? Kammen maar!
Ouders krijgen het advies om zich bij hoofdluis vooral te richten op het hoofd. De nadruk komt te liggen op het kammen van het haar: bij het constateren van luizen is het de bedoeling om gedurende twee weken dagelijks te kammen met een fijntandige kam. Eventueel kan het kammen gecombineerd worden met een antihoofdluismiddel. Het is ook belangrijk om huisgenoten te controleren en om het te melden op school, bij clubjes en vriendjes. Hieronder kunt u het nieuwe voorlichtingsmateriaal van de RIVM downloaden en ons luizenprotocol.

luizen_folder_kort_kleur
Luizenprotocol Lindekring versie_febr_2012
luizen_folder_uitgebreid_
kleur
luis_kleurplaat

“Het RIVM (Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu) coordineert in opdracht van het ministerie van VWS de infectieziektebestrijding in Nederland. Het RIVM besteedt uiterste zorg aan actuele en correcte publieksinformatie. Dit doet het RIVM in nauwe samenwerking met de vakgroep voor Publiekscommunicatie over Infectieziekten, en deskundigen uit diverse organisaties en beroepsgroepen. Aan de inhoud van deze informatie kunnen geen rechten worden ontleend.”

Informatie over teken

Tijdens het kamp van groep 8 zijn we veel in het bos waarbij we last kunnen krijgen van teken. Maar ook voor andere ouders is de informatie hieronder wellicht nuttig.

Teken leven in struikgewas en hoog gras. Ze komen in heel Nederland voor en ze zien eruit als spinnetjes. Als een teek langer dan 24 uur op de huid zit, bestaat de kans dat hij de ziekte van Lyme veroorzaakt.

Op school geven we de kinderen van groep 8 een brief mee met de meest belangrijke informatie. Deze brief kunt u hier ook downloaden. Daarnaast kunt u hier nog folders downloaden met wat uitgebreidere informatie. En tot slot is er een folder speciaal voor kinderen.

teken_vragen&antw
teken_folder_kinderen teken_
folder
teken_
brief_ouders

Stappenplannen bovenbouw

Op de Lindekring gebruiken we diverse stappenplannen, bijvoorbeeld voor het maken van een werkstuk, de boekenkring, de nieuwskring, de presentatie (spreekbeurt), het voeren van telefoongesprekken, het schrijven van een brief en het houden van een interview. Heb je je stappenplan op school laten liggen of ben je het kwijt? Dan niet getreurd: hieronder kun je het downloaden en thuis printen!

proefjeskring_2013
nieuwskring groep 7 en 8_2013
werkstuk groep 7 en 8_versie taal in beeld
presentatie groep 6-7-8_2013
interview_2014
brieven_schrijven_bovenbouw_2013
boekenkring_groep7_8_2013
Telefoneren_interview_2014
Telefoneren_informatie_2014

NIEUWS

  • GEPLAATST OP 2 APRILFijne paasdagen

  • GEPLAATST OP 30 MAARTHet is lente!

    Wat zijn we fijn aan het werk en genieten we van het voorjaar. Na de periode van thuisonderwijs is het zo fijn om weer samen op school te zijn.

  • GEPLAATST OP 1 JANUARIGelukkig 2021

    Wij wensen iedereen een gezond 2021 toe. Na een tumultueus 2020 zijn onze verlangens gericht op een beheersbaar 2021 waarin onze gezondheid boven aan staat. Het betekent wel dat wij tot aan 18 januari thuisonderwijs aanbieden en dat de stamgroepleiders contact gaan zoeken via google meet. Maandagmorgen 4 januari om
    lees verder …

SCHRIJF JE IN VOOR ONZE NIEUWSBRIEF

Wilt u onze nieuwsbrief digitaal ontvangen? Geef dan hieronder uw e-mailadres op.

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha

T: 0485-311611
E: dir.lindekring@optimusonderwijs.nl

Jenaplanschool Lindekring

Liesmortel 19
5435 XH Sint Agatha
BEL Jenaplanschool Lindekring MAIL Jenaplanschool Lindekring

VOLG Jenaplanschool Lindekring OOK OP SOCIAL MEDIA!

OF DOWNLOAD ONZE APP IN DE APPSTORE / PLAYSTORE